Jan
02
2009

De beste RSS feeds; 1

 Al eerder sprak ik over een interessante site die ik volgde, maar misschien is het handiger als ik af en toe aangeef welke RSS feeds het meest populair zijn bij me. 

Een van de leukste boeken die ik in 2008 las, was het boekje van Freakonomics. De schrijvers S. Levitt en S.J. Dubner schrijven op een alleraardigste manier over de verborgen beweegredenen van hedendaagse verschijningen. Met pakkende slagzinnen als; waarom wonen gangsters meestal thuis, wat is de vergelijking tussen makelaars en de klu klux clan en waarom heeft goed ouderschap geen invloed op de mate van scholing? Een aanrader dit boekje, voor iedereen die graag lichtvoetig filosofeert over de zin en onzin van het leven.

Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is het voorbeeld waarmee de heren openen in het boekje. Een aflevering van Oprah in Amerika betrof de explosieve toename van orale sex onder tieners. Schande werd er van gesproken en het deed dan ook flink veel stof opwaaien. Logisch zou je denken. Maar wat bleek; de anti Aids campagne was dusdanig succesvol dat tieners orale sex verkozen als alternatief boven het ‘all the way’ gaan met geslachtsverkeer.

Als dit soort interessante invalshoeken je interesseert, dan is dit dus een leuk boekje voor jou. Het boekje werd overigens een doorslaand succes.

De heren gingen vervolgens ook met een aantal andere economen een blog bijhouden; het freakonomics blog. Dit trok een dusdanige schare fans dat het inmiddels door de  New York Times ingelijfd is.

De RSS feed kun je hier vinden. Een aanrader vind ik zelf.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign