Mar
15
2012

Review Life of George

Is het de corny muziek van de app, het feit dat er alleen basissteentjes uit 1852 bij geleverd worden, of is het gewoon het feit dat er bij de mooiste zaken uit het leven geen handleiding hoeft te zitten? De Life of George box voor de iPhone is een uitstekend cadeautje voor jong en oud.

In de doos vind je 144 basale Lego steentjes uit het tijdperk ‘politiebureau’, ‘monorail’ en ‘kasteel’. Primaire kleuren en van een grote eenvoud. Daarnaast tref je  een rechthoekig kartonnen matje aan dat de iPhone de mogelijkheid geeft om je bouwsel te beoordelen en natuurlijk de sticker waar iedereen op zit te wachten.

Nadat je de app gedownload hebt kun je onmiddellijk starten. Twee moeilijkheidsgraden en vanzelfsprekend kies ik de meest eenvoudige. Het is tenslotte even geleden dat ik op snelheid Lego in elkaar moest zetten. Ook zonder snelheid is dat overigens te lang geleden. Simpele demo’s op de app laten zien waar het spel voor bedoeld is. George maakt diverse dingen mee (vakantie, werk, etc) en heeft daar fotoboekjes van. Die fotoboekjes zitten nog niet vol en kunnen volgemaakt worden door missies te voltooien. Op het moment dat je op een lege foto in het boekje drukt, dan verschijnt er onmiddellijk een plaatje dat je na dient te maken met de Lego steentjes. Dat bouwsel leg je op je matje en met de iPhone maak je een scan waarbij gekeken wordt of je het goed gedaan hebt. Zo simpel is het. Niet dus, want de klok hoor je hyper irritant verstrijken en het is nog best lastig om snel simpele zaken in elkaar te zetten. Tel daarbij de retro semi irritante muziekjes bij op tussen de opdrachten in en je hebt een app + Lego set die je wel even van de straat houden.

Ik vind het een prettige set en een leuke aanschaf. Net prijsje (bijna € 30) en super simpele functionaliteit. Het grijpt terug naar de goede oude tijd voor volwassenen en naar leuk vermaak voor jonge kinderen. Ik vermoed dat jongeren rond de 16 – 18 het net weer niet cool genoeg vinden, maar het retro uiterlijk van het geheel spreekt wel aan. Het laat in ieder geval zien dat Lego zelfs in de oldschool stijl nog steeds niet geëvenaard kan worden en het is de eerste goede combinatie tussen een praktisch spel en de iPhone / iPad. En nee, hij wordt niet voor Android op de markt gebracht. Ze vinden bij Lego dat de hoeveelheid versies en verschillende toestellen niet uitnodigen. En gelijk hebben ze, zei de Apple liefhebber.

Bestellen doe je hier >>

Op Facebook volgen doe je hier trouwens.

Written by Peter in: Miscelanious |

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress | LeraDesign