Feb
05
2009

Series; Dexter seizoen 3

In navolging van seizoen 1 en seizoen 2, bespreek ik ook seizoen 3 van Dexter. Seizoen 3 is in december 2008 afgerond en is dus erg recent. Het zal een lang jaar wachten worden voordat ik seizoen 4 tot mij kan nemen, want het was wederom genieten. Waar seizoen 1 ingaat op het concept van Dexter als de Engel des Wrake en seizoen 2 de verdieping van Dexter zelf invult, geeft seizoen 3 weer een compleet andere wending aan het geheel. Het niveau van de serie blijft hiermee ongekend hoog en is de moeite van het kijken meer dan waard.

Ik kan helaas niet teveel in details gaan ten aanzien van dit seizoen, want het zou de clou namelijk teveel weg geven. Laat ik stellen dat in seizoen 3 Dexter wederom geconfronteerd wordt met iets dat de wereld zoals hij die kent doet schudden op zijn grondvesten. De karakterontwikkeling van Dexter blijft daarmee de diepgang zoeken en als kijker blijf je onder andere daardoor onverminderd onderdeel uitmaken van ‘team Dexter’.

Dexter blijft een serie met enerzijds behoorlijk wat vaart in de ontwikkelingen, vergezeld van spannende momenten die je aan de buis gekluisterd houden. Daarnaast blijft de liefde voor de hoofdpersoon groeien, aangezien hij je deelgenoot blijft maken van zijn kwetsbare kanten. Naast de hoofdpersoon zijn er ook andere karakters in de serie die meer dan voldoende respect verdienen voor hun prestaties. Dexter zijn zus, verloofde en de agenten op het bureau van Dexter zijn goed gecast en spelen hun rollen met verve. Die combinatie van deze elementen is ijzersterk en Dexter is een onverminderd sterke serie gebleken die een prominente plaats heeft in mijn top 5. Zien dus die serie en het is wachten totdat een commerciële omroep zijn ogen opent en deze uit gaat zenden.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

166 Comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign