Feb
02
2009

Relatietips voor de man; 1

Relaties. Naar mijn mening het mooiste gespreksonderwerp wat er is, maar helaas heerst er nog steeds een taboe over het onderwerp. We praten er niet veel over, want vertellen over je relatie betekent vertellen over jezelf. In een relatie stellen we ons namelijk het meest kwetsbaar op binnen dit leven (mag je aannemen) en kwetsbaarheid is nog steeds een karaktereigenschap die als zwak uitgelegd wordt.

In onze maatschappij schijnt het zo te zijn dat je vooral sterk en zelfverzekerd moet overkomen, tezamen met de nodige vereiste controle over het leven dat je leidt. Feit is echter wel, dat als je aan een relatie begint, (of deze duurzaam tracht te onderhouden), dat je nauwkeurig moet schipperen tussen die vereiste kwetsbaarheid, in combinatie met sterke, zelfverzekerde momenten.

Dat dat de nodige gesprekstof oplevert is overduidelijk bekend. Media voor vrouwen boordevol relatietips, zijn er voldoende. De ‘kwetsbare’ sekse schijnt zich wel bezig te mogen houden met de inhoud van relaties en wat daarbij komt kijken. Media voor mannen over het onderwerp van relaties zijn echter niet voorhanden. Sterker nog, op een of andere wijze schijnt het zo te zijn dat er helemaal geen structurele vorm van tips en uitleg zijn voor de man. Terwijl de balans kwetsbaarheid versus sterk, mij juist bij die groep een grotere bottleneck lijkt.

Reden te over om eens wat te schrijven over relaties. Omdat het kan. Snap ik dan zoveel van relaties? Goede vraag. Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is mij mijn gang laten gaan. Maar laat ik eens solliciteren naar de functie van een vrouwvriendelijke bloggende man, die schrijft voor mannen in plaats van vrouwen.

Ik heb zelf lange tijd meer vrouwen-vrienden, dan mannen-vrienden gehad. Vanaf kinds af aan al. Ik heb vrouwen overigens inhoudelijk altijd de meest interessante sekse gevonden van de twee en maakte gelukkig altijd het ‘grote broer’ gevoel los. Dit heeft mijn research behoorlijk bevorderd. Alhoewel ‘de broer’ niet altijd een dankbare rol is (zie ‘ik wou dat ik jou was‘, Veldhuis en Kemper), zorgde het wel voor enorm veel informatie over het gevoelsleven van vrouwen. Tel daarbij op dat ik de gezondheidszorg ingerold ben en mij regelmatig als enige man bevond tussen tientallen vrouwen. Mateloos interessant.

Ik ben gedurende zes jaar zelf in het bezit van een zeer goede relatie vind ik en ik onderhoud deze op actieve wijze. Dat zorgt voor voldoende gedachtengang over het onderwerp. Daarnaast heb ik ook een zes jaar durende ronduit slechte relatie erop zitten, die mij ook mee doet praten over hoe het niet moet. Kan ik de man de tips geven die nodig zijn voor het realiseren en behouden van een goede relatie? Oordeel zelf en blijf dit blog volgen.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

54 Comments

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress | LeraDesign