Jan
16
2009

Volvo Ocean Race

Morgen gaat de vierde etappe van start in de Volvo Open Race 2008-2009 van start.

De deelnemers moeten 2500 zeemijlen afleggen van Singapore naar Qingdao in China. Het zal even schrikken zijn. Tot nu toe bevonden de schepen in relatief warme streken, maar nu gaan ze de winterkou tegemoet. De eersten zullen naar verwachting rond 31 Januari finishen en dan is het in Quindao nog volop winter.

Het wordt trouwens toch een lastige etappe, want het veld zal te maken krijgen met wind uit het Noorden en Noord-Westen. Voornamelijk wind tegen dus. Bovendien hebben ze in de Straat van Taiwan ook nog de (sterke) stroom tegen. Wellicht besluiten ze dan ook om onder Taiwan langs te gaan, om die stroming te vermijden.

Kortom, een relatief korte etappe, maar vol met uitdagingen.Overigens bestaat het deelnemersveld uit nog slechts 7 boten. Team Russia is inmiddels door geldproblemen afgevallen.

 

De Nederlandse boot van Team Delta Lloyd is inmiddels gerepareerd, na de schade opgelopen in de vorige etappe.

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign