Jan
03
2009

Series; The Sopranos

 Misschien wel de beste serie die ik ooit zag. The Sopranos heb ik dit jaar op dvd gekeken (ik kijk al mijn series op dvd) en heb de zeven seizoenen (er is tweemaal een seizoen 6) er volgens mij binnen twee maanden doorheen geramd. 

The Sopranos heeft het allemaal. Zo simpel is het. Vanaf de eerste aflevering tot aan de laatste is het genieten geblazen. Het is een serie die je bereid bent nogmaals te kijken, die je meeneemt voor een drie kwartier en je weer thuis afzet. Het is een 100% aanrader voor iedereen die ook maar iets met series heeft. 

Het fenomenale van the Sopranos hangt niet samen met 1 speciaal onderdeel en dat is dan misschien ook wel de kracht. Neem bijvoorbeeld de begintune en opening. Ik ken geen enkele andere serie die het 7 seizoenen lang volhoudt met een onveranderde tune en waarbij je 7 seizoenen lang nooit een hekel krijgt aan het inmiddels legendarische deuntje. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. De serie liep van 1999 tot 2007 en gedetailleerde informatie kun je hier vinden.

De acteurs zijn in 1 woord fenomenaal uitgekozen. De Italiaanse maffia staan hen allen op de buik geschreven. Van de jonge CJ die als zoon in zijn kinderjaren zichzelf aan de serie bint, tot aan Uncle Joe, de uitgerangeerde crimineel die met wat stuiptrekkingen probeert invloed uit te oefenen op de hoofdpersoon. Want daar is ie; James Gandolfini als Tony Soprano is gewoon one of a kind. Hij zet hem perfect neer als de harde misdadiger met een geweten. De combinatie van zijn psychotherapieën met de beslommeringen van alledag vormt een unieke tegenstrijdigheid van belangen. De serie zit steengoed in elkaar, kent op meerdere niveaus verdieping en wordt gedragen door de acteurs, waarbij er eigenlijk geen een door de mand valt of negatief zijn rol invult. 

De serie was immens populair en heeft het nog vrij lang uitgehouden. Hoeveel kun je vertellen over een maffia familie zou je kunnen stellen. Blijft dat al die seizoenen interessant? Ja is het volmondige antwoord en niet in de laatste plaats door de enorme range aan karakters en individuen. Deze serie is naar mijn mening een must see voor iedereen die bijvoorbeeld de Godfather interessant vond, of iets te zeggen wil hebben over series.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign