Jan
19
2009

Series; Dexter seizoen 2

 In navolging van mijn positieve eerdere recensie over seizoen 1, volgt hier mijn recensie over seizoen 2 over deze -in Nederland- nog relatief onbekende serie. 

Kan de kwaliteit van seizoen 1 vastgehouden worden? Dat is de kernvraag die ik mijzelf stelde aan het begin van seizoen 2. Series zoals Prison Break en Lost gingen al enorm onderuit in ‘seizoen 2′ ‘s die een schim waren van het eerste seizoen.  Met de afgeronde verhaallijn van seizoen 1 (wat prettig was!), lag de weg open voor zowel succes als falen. 

Het werd succes. 

Seizoen 2 kantelt het zwaartepunt van de serie met succes naar de uitdieping en flinke karakterontwikkeling van Dexter zelf.

Nu er jacht op hemzelf gemaakt wordt zorgt dit ervoor dat hij geconfronteerd wordt met zijn eigen daden en de mogelijke gevolgen die dat heeft voor de mensen waarom hij is gaan geven. Daar komt seizoen 2 samengevat op neer. Daarnaast is er ook een praktische verhaallijn die super spannend afgewikkeld wordt en die je als kijker aan het beeld kluistert.

Dit is een zeer mooie aanvulling op het goed uitgewerkte concept van seizoen 1. De opzet is anders, maar gaat zo mogelijk nog intenser om met het personage van Dexter. Het fenomenale acteerwerk van Hall (als Dexter) weet hij bijna argeloos voor te zetten zo lijkt het. Hij doet het soms letterlijk met zijn handen in zijn zakken. De ‘cool’ die hij over zich heen heeft baat hij heel goed uit. Als kijker zie je hem het liefst in controle van datgene wat er gebeurd, zodat je weer rustig adem kunt halen en weten dat het goed komt. Hetzelfde effect een beetje van Michael in Prison Break seizoen 1. Doe maar alsof jij alles onder controle hebt, dan zitten wij weer wat rustiger achter de buis. Zoiets. 

Hij heeft echter bij lange na niet alles onder controle. Seizoen 2 is gewoon superspannend en spint soms gewoon echt out of control voor Dexter. Ik heb zo mogelijk nog meer plezier beleefd aan dit seizoen dan het vorige. Kijken deze serie!

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

1 Comment

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign