Jan
26
2009

Series; Californication seizoen 2

 Ik was lovend over seizoen 1 van Californication, maar moet mij helaas iets voorzichtiger uitdrukken over seizoen 2. Feit blijft dat het uitgangspunt van de serie is dat het zich vrij snel ontwikkelt, Duchovny absoluut vervlochten zit in de rol van Hank Moody en het een leuke serie is om naar te kijken. Seizoen 2 is echter een stuk korter door de bocht dan seizoen 1 en met vlagen soms echt banaal. 

Een belangrijk personage uit seizoen 1, de ex van Karen, is niet meer terug te vinden in seizoen 2. Totaal afgeschreven zonder reden, terwijl zijn dochter Mia nog wel rondloopt. Dat vind ik dan vreemd. Daarnaast wordt er een interessant personage toegevoegd in seizoen 2, maar wordt net zo eenvoudig weg weer terzijde geschoven aan het einde van het seizoen. 

Er is een moment in dit seizoen waarbij er 10 mensen aan een tafel zitten en als je dan telt met hoeveel vrouwen van de 5 die daarbij aanwezig zijn Hank het bed gedeeld heeft, kom je op 4. Het tempo waarin vrouwen geïntroduceerd worden, veroverd worden en weer terzijde geschoven worden neemt soms niet meer dan 5 minuten in beslag. Okee, hij ziet er goed uit, maar ZO goed? Daarnaast is de koppeling naar de porno industrie die gelegd wordt door een van de andere personages gewoon echt te banaal. Sorry, maar dat gaat nergens over. 

De geloofwaardigheid neemt daarmee af en toe een vlucht en dat is ook geen goede zaak voor de overduidelijke chemie tussen Hank en Karen. Die loopt daardoor echt deuken op naar mijn mening in dit seizoen. Iets teveel Bold and Beautiful gehalte en iets te weinig nuance. Tegen het einde van het seizoen echter, laten de makers zien dat ze het echter zeker nog in zich hebben. Zeker met de flashbacks naar het begin van de relatie van Hank/Karen, komt de diepgang en het uiteindelijke thema ‘de liefde’, toch nog aan zijn trekken. Ik ga het volgende seizoen van Californication zeker bekijken, maar niet meer met dezelfde hoge verwachtingen als dat ik had. Toch enigszins teleurgesteld.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign