Jan
23
2009

Series; Battlestar Galactica

Vol verwachting klopt mijn hart. Op 16 januari zijn ze weer begonnen. De heren en dames van de Sci-Fi channel. Aflevering 11 seizoen 4 van Battlestar Galactica is toen getoond. Naar mijn mening de beste Science Fiction serie ooit tot nu toe. Het vervelende aan deze fantastische serie is dat ze gaan stoppen op het hoogtepunt. Dat is voor die hard fans zoals ik echt rampzalig.

Ik ben niet snel ergens fan van, maar deze serie is geniaal. Ik heb er geen andere woorden voor. Het is een vrij rauwe serie, gelukkig zonder de gestreken nette pakjes en de losse afleveringen met moraliserende thema’s. Dat is voor science fiction al heel wat. De karakters ontwikkelen zich diep, de verhaallijn is sterk, meerlijnig en continu interessant. De special effects zijn goed als ze dat moeten zijn, maar feitelijk kijk je deze serie niet voor het bommen en granaten werk (al is het af en toe wel lekker!).

Deze serie gaat over de mensheid in het algemeen. Zwaktes en sterktes van het individu en hoe dat soms ondergeschikt moet worden gemaakt aan de ‘staat’. Ik kan niet wachten tot dit seizoen, seizoen 4, afgerond is. Dit seizoen wordt namelijk in twee keer 10 afleveringen uitgezonden. In 2008 werden de eerste tien in het eerste halfjaar uitgezonden en in 2009 volgen nu dus de andere 10 in de eerste helft. Daarna is het afgelopen. Afgerond en afgekaart. Het moet een compleet verhaal worden aldus de makers, dus een einde was noodzakelijk. Kun je alleen maar respect voor hebben.

Battlestar Galactica startte ooit in 1978 met 1 seizoen interessante Science Fiction. De serie bleek te duur en werd om die reden geannuleerd. In 1980 kwamen ze nog met Galactica 1980, een triest 10 episodes lang knip en plak werkje dat snel vergeten moet worden.

De potentie van Battlestar Galactica werd echter nog steeds gezien. In 2003 nam Sci-Fi channel de gok en bracht zij een drie uur durende mini serie uit, om op die manier te zien of het concept nog steeds populair kon zijn. Het werd een groot succes en het jaar erop begon seizoen 1 van deze fantastische serie. Nu, in 2009 wordt deze dus met de tweede helft van seizoen 4 afgerond. Iedereen die ook maar iets met science fiction heeft, moet deze serie zeker zien. Hiernaast een foto van Edward James Olmos, die de serie voor een groot deel naar zich toe trekt in zijn rol van Admiral Adama. Waar kennen we hem ook alweer van? Van Miami Vice in de rol van luitenant Costello. 

Nadat ik seizoen 4 gezien heb, kom ik hier terug met een recensie over de serie en seizoen 4. Ik kijk het liefst series achter elkaar, dus kastij ik mijzelf tot het wachten (2 jaar) totdat seizoen 4 eindelijk klaar is.

Het enige dat ik daarna nog over heb, is de hele serie overnieuw kijken. Wat we dan natuurlijk ook gaan doen. Omdat het kan.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign