Jan
31
2009

Laarzen die altijd passen

Ik hou van slanke vrouwen. Sorry, maar het is niet anders. Noem mij maar oppervlakkig. Het schoonheidsideaal van 90-60-90 appelleert mijn hele leven al en dat zal ook wel zo blijven.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een prachtige vriendin heb, met een zeer goed figuur, maar een foute kuitmaat. Een foute wat? Precies. Dat had ik aanvankelijk ook.

Ik ben inmiddels thuis in de vaktermen van het bedrijf Duoboots in Amsterdam. Een schoenenzaak die perfecte laarzen levert. De laars die altijd past. Ik werd gisteren door mijn vriendin geconfronteerd met een e-mail waarin gesteld wordt dat de prijzen met 50% zijn gedaald in de uitverkoop en ik dacht laat ik daar eens over schrijven op mijn blog.

Wat verkopen ze? Laarzen en schoenen. Dat laatste is niet echt relevant vind ik, want lage schoenen zijn meestal wel haalbaar voor iedereen, maar waar het allemaal om draait zijn de laarzen. Ze verkopen passende laarzen. Voor nagenoeg iedereen.

Laarzen die niet aansluiten bij de kuiten zijn namelijk not done. ‘Style is nothing without fit’ is de slogan van Duo Boots en ik moet zeggen dat ik sinds ons eerste bezoek aan de zaak in Amsterdam,  ben gaan letten op vrouwen met laarzen. Passen de laarzen wel? Sluit de ‘schacht’ (vakterm) van de laars wel aan, bij de kuit? Die behoort namelijk goed aan te sluiten en dat is in veel, heel veel gevallen niet het geval zo blijkt. Vandaar dat vrouwen praten in termen van; ‘ik kan de juiste laarzen niet vinden’.

Je moet namelijk binnen het zeer beperkte laarzenaanbod in de doorgaande schoenenzaak maar afwachten of je laarzen ziet die je leuk vindt. Dan volgt daar het moment. De verkoopster haalt de laarzen in de maat van je vriendin en je vriendin stelt vervolgens zuchtend vast dat er meer dan genoeg ruimte zit tussen de schacht van de laars en haar kuit om nog een kuit kwijt te kunnen. Gedesillusioneerd loopt je vriendin de winkel uit, zuchtend over haar falende kuitmaat. Dat ritueel hebben we talloze malen meegemaakt. Als je iets NIET wilt als vriend, is het je vriendin zien twijfelen over fysieke aspecten van haar lichaam. Al helemaal niet als het een vriendin is die normaal gesproken nooit klaagt en zich niet bezig houdt met falende aspecten van haar lichaam.

Voor die categorie vriendinnen (en vrienden met geld) is er een prijzige, maar perfecte oplossing; Duoboots. Het concept is geniaal. In het enige filiaal in Nederland en omstreken (de clientèle komt vanuit het verre (!) buitenland zo werd ons verteld) hebben ze de gehele collectie laarzen, in alle maten per laars. Dat klinkt al goed. Maar nu komt het. Ze hebben ook per maat, alle kuitomtrekken die menselijkerwijs acceptabel zijn. Dat wil dus zeggen dat je niet meer afhankelijk bent van de pasmaat. Want de juiste schoenmaat en de juiste kuitmaat is altijd aanwezig. Dat wil dus inderdaad zeggen dat je alleen maar hoeft te kijken welke laars je mooi vindt, je schoenmaat doorgeven, je kuitmaat op laten meten en de verkoopster haalt jouw perfecte paar zo uit de voorraad.

Dat werkt dus ook geniaal. Werkelijk. Ik bedoel het eerste paar dat aangereikt wordt zit gelijk custom fit. Perfect gewoon. Met een stralende vriendin als resultaat. Zoals Visa zegt; onbetaalbaar. Zoals mijn Visa overzicht later zei; betaalbaar, maar wel prijzig. Een paar knappe laarzen kost zo’n € 180 tot ruim € 200 euro en we namen twee paar mee. Tja.

Die winkel instappen betekent nagenoeg altijd scoren. Voor de oplettende lezers onder ons, die zich afvragen hoe groot die voorraad wel niet moet zijn, heb ik ook het antwoord. Ze hebben van ieder paar iedere maat en iedere kuitmaat daar weer van, maar slechts 1 paar in voorraad. Om te passen. Je krijgt de laarzen dus ook niet mee. Je past ze, je rekent ze af en binnen een week heb je een nieuw paar doorgaans thuis, afhankelijk van of het centrale magazijn de laarzen heeft liggen. Kan ook langer duren dan dat, kan ook korter duren dan dat. Binnen twee werkdagen hadden we ze binnen.

Hoe is kwaliteit? Prima. Het zijn laarzen van een niet bekend merk, maar zijn wel duurzaam vervaardigd. Je koopt echt geen troep en mijn vriendin is nu, drie maanden later, nog steeds zeer tevreden over de pasvorm en de kwaliteit. Zo tevreden dat ik blijkbaar nu in de ‘uitverkoop’ mijn pinpas weer mag trekken zo lees ik gisteren via de mail. Overigens stromen de bezoekers daar de hele dag binnen, in dat kleine pandje in Amsterdam. Ze staan soms buiten in de regen te wachten tot ze naar binnen mogen, aldus de verkoopster. Hoezo recessie?

Kun je dus niet slagen voor een paar passende laarzen? Geef Duoboots dan absoluut een kans.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

100 Comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign