Jan
11
2009

iPhone, Warfare Inc.

Een van mijn favoriete spellen op de iPhone is Warfare Inc.

Warefare 1

Misschien kennen sommige mensen Warfare Incorporated al in de Windows Mobile-of Palm-versie. De versie die nu voor de iPhone beschikbaar is, lijkt daarop maar is op een aantal punten nog iets verbeterd – al is het alleen maar omdat de graphics op het grote iPhone-scherm er net iets mooier uitzien.
Tegelijk moet ik ook wel toegeven dat de makers wat de graphics betreft nog niet tot het uiterste zijn gegaan. Er zijn iPhone-games met nóg meer detail, maar daar wordt aan gewerkt: er komt een update aan waarin de graphics verbeterd zijn.

 

De game bestaat uit 20 missies waarbij je al doende het spel leert kennen. Het gaat erom de nieuw ontdekte planeet Icarus te veroveren, waarbij je troepen moet opbouwen, reeds veroverde gebieden moet verdedigen en minerale rijkdommen ontdekt. Na deze 20 missies zijn er meer dan 200 extra missies die door andere gebruikers zijn gemaakt. Je kunt ze rechtstreeks vanaf de iPhone downloaden. Zelf missies maken kan ook: via de website van de ontwikkelaar kun je een toolkit downloaden en op de iPhone zelf vind je een Map-editor.

Tijdens het spelen zie je rechtsonder een kaartje, zodat je weet waar je je in één van de twee beschikbare landschappen bevindt. Hiermee kun je ook inzoomen op een ander gebied op de kaart. Je kunt op een van de troepen of gebouwen tappen om wijzigingen door te voeren.

De game is niet al te ingewikkeld en vereist niet constant aandacht van de speler, zodat je even snel tussendoor iets kunt spelen en daarna de game weer een tijd laat liggen. De vijanden zijn ook niet al te aanvallend, zodat niet niet alles kwijt bent als je even niet oplet. Voor nieuwe gebruikers is er een uitgebreide handleiding waarin je details over elke eenheid en de gebouwen kunt lezen.

 
Conclusie
Warfare Incorporated is een mooi gemaakte en makkelijk te spelen strategy game, die niet teveel van de speler vraagt. Geschikt om mee te beginnen als je dit type games wilt ontdekken; maar voor de ervaren spelers misschien iets te saai: te weinig units, te weinig aanvallend gedrag van je vijanden. Een pluspunt zijn de vele extra missies en de actieve community, die daarvoor verantwoordelijk is.

De game is te downloaden via de App Store en kost € 3,99.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign