Jan
06
2009

Ervaringen met een Scrapbook machine; 2

De eerste post over de Scrapbookmachine staat hier. Inmiddels zijn we flink wat verder na de bestelling van de machine. Hij is echter nog steeds niet binnen. Hoe komt dat?

Vanzelfsprekend hebben de feestdagen hiermee te maken, maar ook een nieuwe ervaring werd ons per post onlangs duidelijk. De machine is tegen gehouden bij de douane. Dit werd ons medegedeeld in een brief van TPG post. De douane vereiste dat we inzage gaven in de werkelijke prijs. Waarom? De verzender van dit pakket had als waarde een totaalbedrag van $ 25 opgegeven. Eeeh, ja dat werkt niet bij een overduidelijk grote doos met een elektronisch apparaat als inhoud. Daar trapten de heren en dames bij Schiphol dus niet in en vervolgens werd de TPG geïnformeerd dat als zij dit pakket willen bezorgen, de werkelijke kosten duidelijk waren. TPG stuurt daarop een brief. Er werd 2,2% aangegeven als ‘inklaringskosten’. Daarnaast vermoedde ik dat ik BTW moet gaan betalen over deze zending. Een kleine zoektocht levert dit op;

Kopen via internet of postorder buiten de Europese Unie (vanaf 1 december 2008) Koopt u goederen via internet of bij een postorderbedrijf buiten de Europese Unie? En is de waarde van de goederen € 22 of minder (exclusief vervoers- en handelingskosten)? Dan hoeft u geen douanerechten en geen omzetbelasting te betalen. 
Is de waarde van de goederen € 22 of meer, maar niet meer dan € 150 (exclusief vervoers- en handelingskosten)? Dan hoeft u bij invoer geen douanerechten, maar wel omzetbelasting te betalen.
Is de waarde meer dan € 150 (exclusief vervoers- en handelingskosten) dan moet u douanerechten en omzetbelasting betalen.  

De Quickutz Silhouette kostte mij $179,99 en $53,00 verzendkosten. Ik zit dus onder de €150 voor het apparaat zelf en zal aangeslagen worden voor de BTW vermoed ik. De inklaringskosten zou ik dan niet hoeven te betalen.

Ik heb netjes een afdruk gemaakt van mijn Paypal afschrift en deze in de meegeleverde enveloppe verstuurd naar TPG. Berdraagjes netjes gearceerd en volgens mij moet het op deze manier goed komen. We wachten het af.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress | LeraDesign