Jan
13
2009

De beste RSS feeds; 2

In navolging op mijn eerdere post over leuke RSS feeds, geef ik nu de tweede tip hierin. Lifehacking is sinds vorig jaar helemaal doorgebroken. Het boek van David Allen Doe; Getting things Done ligt hieraan ten grondslag.

Het ‘systeem’ wat Doe presenteert in zijn boek heeft alles te maken met gestructureerd, opgeruimd en gedetailleerd werken. Op zich is het een aardig boekje, ware het niet dat het wel enorm ver en diep ingaat op hoe je exact met je dag om moet gaan. Het boek is met tijd en wijle gortdroog. Desalniettemin werd het boek een gigantisch succes. Er was duidelijk een markt voor ‘meer doen met minder tijd’. Deze visie op efficiënter leven is Life Hacking gaan heten en er zijn twee blogs die ik volg op dat vlak. 

De eerste is lifehacking.nl (feed) die meer een nieuwssite voor wetenswaardigheden en handigheidjes is, dan een echte lifehack site in mijn ogen. Desalniettemin hebben ze af en toe leuke dingen er tussen zitten. 

De tweede is de oorspronkelijke lifehack site; lifehack.org (feed). Dit blog heeft veel weg van de opzet van lifehacking. Veel lijstjes, rijtjes en samengevatte ideeën. Lang niet alles is interessant aan dit blog, maar het ik heb er wel al een aantal hele goede tips uit gehaald.

Deze twee blogs horen zeker thuis in je Reader naar mijn mening en zijn stap 2 in mijn tiplijst van meest relevante RSS feeds.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign