Jan
27
2009

Branchevervaging; Lego

Volgens mij is Lego toch vooral bedoeld om kinderen creatief bezig te laten zijn met hun handen. Bevordering van het ruimtelijk inzicht, logica en de mogelijkheid tot eigen ontwikkeling zonder de tussenkomst van de digitale revolutie. Of in ieder geval, met een gezond uitstel van de digitale revolutie. Maar helaas.

Ook het Deense concern is gezwicht voor de moderne tijd en heeft aangekondigd te komen met Lego elektronica voor kinderen. Een digitale camera, walkie talkie, MP3 spelers, een wekker, een boombox en zelfs een USB schijf moeten er aan te pas komen om kinderen te blijven interesseren voor Lego producten.

Of is het toch meer gericht op volwassenen?

Het zal gissen blijven. Ik ben zelf niet echt onder de indruk van deze ontwikkeling. Naar mijn mening heeft Lego zich in het verleden al teveel bezig gehouden met branche vervaging door zich te laten verleiden tot allerlei affiliaties met Harry Potter, Star Wars en Indiana Jones. Als kinderen op de jongste leeftijd nu ook nog eens verlokt moeten worden tot het aanschaffen van elektronische apparatuur, sorry het willen hebben van elektronische apparatuur, dan lijkt me dat een brug te ver. 

Natuurlijk zien ze er kek uit. Grappig gedaan, je kunt niet anders zeggen. Overigens kunnen ze niet uit elkaar, ook al lijkt het daar wel op. 

Het bedrijf waarmee Lego overigens samen gaat werken, Digital Blue, staat er niet echt goed op ten aanzien van de kwaliteit van hun producten. De combinatie tussen een sterk speelgoed merk en elektronica hoeft dus niet gelijk succesvol te zijn. We gaan het meemaken.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign