Jan
18
2009

Borsjt, het recept

Op veler verzoek hier het recept voor de Russische soep Borsjt (de Russen spreken de laatste letter “t” trouwens niet uit)

Ingrediƫnten:

2 liter Bouillon (bij voorkeur zelf trekken van een stuk schenkel)
soepvlees (net wat je lekker vindt)
Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en apart zetten)
selderijknol
2 winterwortels
1 ui
1 teentje knoflook
klein blikje tomatenpuree
1/4 (witte) kool
zonnebloemolie
peper (witte peperkorrels die je even plet in de vijzel)
(evt. zout)
zure room
verse peterselie

Let op dat je kiest voor verse rode bieten, die je zelf even kookt. Vooral niet gaan voor bieten uit een potje, dat is vloeken in de kerk.

Bereiding:

Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken.

Tomatenpuree en bouillon erbij (hou het vlees apart), laten koken tot de groenten zacht zijn (20 minuten).
Alles in de blender pureren.

Kool in fijne reepjes snijden en, samen met het vlees, 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep.
Peper (en zout) erbij.

Geraspte biet-azijn- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen.

Serveren met schep zure room en wat verse peterselie.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign