Jan
18
2009

Assessment doen

Op het moment zit ik op een tweesprong ten aanzien van mijn werksituatie. Enerzijds ben ik succesvol in het ondernemerschap (naast mijn vaste baan) en zou ik dit fors uit kunnen gaan breiden. Anderzijds hebben we ook privé een aantal doelen gesteld (wereldreis) en heeft mijn huidige loondienst niet veel te maken met mijn ondernemerschap.

Mijn ondernemerschap uitbreiden betekent roet in het eten voor de privé doelen en distantieert mij verder van mijn huidige vak. Feit is wel dat ik merk dat ik over competenties beschik die ik nu niet aanwendt in mijn werk. Moet ik de ondernemerskant op, of moet ik werken aan het invullen van mijn competenties dmv een opleiding? En zo ja, waar liggen die competenties met name? Tijd voor een assessment besloot ik.

Bij het zoeken naar een bureau dat professioneel overkomt, stuit ik op de site 123test.nl. Online assessments doen was nou niet echt iets waar ik voorheen een goed gevoel bij had, maar het Consumentenbond logo trok me toch over de streep om op deze site online vragen in te vullen.

Voor € 12,50 krijg je inzage in je eigen rapport en dit is dan opgesteld naar aanleiding van een hoop vragen over allerlei onderwerpen. Nog steeds enigszins sceptisch vulde ik alles in naar waarheid (je moet dat vooral intuïtief doen) en rondde ik af met een betalingsopdracht. Het rapport werd gepresenteerd en…. een jaw dropper! Fantastisch. Helemaal correct en loepzuiver word ik compleet doorgezaagd.

Tot mijn verbijstering klopte nagenoeg alles wat er werd gepresenteerd en dat kwam niet omdat de test in algemeenheden verzandde. Er is oog voor detail, het is overzichtelijk en vlijmscherp. Mijn zoektocht naar assessmentbureaus heb ik onmiddellijk gestaakt, want ik heb voor mijzelf prima inzichtelijk waar voor mij de kernpunten liggen. Sterker nog, ik heb de beroepskeuzetest gedaan en die werkte fenomenaal. Je hebt wel eens van die mensen in je omgeving die zeggen “weet je wat jij eens moet doen? Jij moet dat en dat gaan doen, ben je goed in”. En gelijk kregen ze. 

Een aanrader!

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign