Dec
27
2008

Weet je wel niet wat dat blad kost!

Het komt voor dat je echt schrikt van bepaalde bevindingen. Ik zat laatst bij de kapper en daar trof ik de Donald Duck in de leesmap aan. Dit blad, waar ik zelf misschien wel tien jaar lid van geweest ben, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het is eenvoudig vermaak. Leuke verhaaltjes, binnen een vast concept en met een consequente kwaliteit van tekeningen. Allemaal prima. 

Herinneringen aan het blad overpeinzend, terwijl ik wachtende was op de kapster, bedacht ik mij dat mijn zus nog steeds lid is van het blad. Of althans, dat lang als volwassene is geweest. Mijn zus is gek op Disney en een abonnement op de Donald Duck lag daarom voor de hand. Wat zou zoiets vandaag de dag nog kosten vroeg ik mij af. Het dunne blaadje dat je binnen tien minuten uit hebt (echt niet meer!), mag dan misschien voor een kind een uitdaging zijn, maar voor een volwassene stelt het weinig voor. Kan niet veel kosten dacht ik nog. 

€ 1,80 voor een los nummer vraagt de Finse uitgever Sanoma voor dit blad! Enorm veel vind ik persoonlijk. Een jaarabonnement komt op € 93,60, wat ieder nummer uit doet komen op….€ 1,80! Geen enkel voordeel dus, behalve dat hij in de bus bezorgd wordt.

Het zou kunnen dat de rechten van alle Disney iconen uit mogen tekenen veel geld kost, maar er moet toch een bepaalde verhouding zitten tussen de inhoud en de prijs lijkt mij. Is het vrij van reclame dan? Allerminst. Dat is het ook nooit geweest de laatste decenia. Ik heb me verbaasd over de hoge prijs van dit blad en vraag me af of dat vroeger ook al zo is geweest. Als ik de kans krijg, dan snor ik een paar jaargangen op die ik opgeslagen heb om eens te zien of deze hoge prijs er altijd geweest is.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign