Dec
31
2008

The legend of Big John, deel 1

Dit blog leent zich uitstekend voor de zin en onzin des levens. Ik grijp deze mogelijkheid op de laatste dag van 2008 dan ook aan om de aanzet te geven voor een eerbetoon aan een van de meest wanstalige, desfunctionerende en succesvolle snackbarhouders of all time; Big John. 

Het enige relikwie dat er nog over is van het tijdperk van Big John is de hiernaast geillustreerde menukaart. Uitgevoerd in fout nepledere look is het helaas de enige bewijsvoering die ik nog over heb.

Big John was een legende in mijn woonplaats. De holle bolle Gijs van het dorp, die enorm groot werd door zijn ‘Big John burger’, maar uiteindelijk ten onder ging aan de fiscus. Hij bleek namelijk na drie jaar succesvol ondernemen nooit een cent belasting betaald te hebben. Daarover later meer.

De reden waarom dit epos de moeite waard wordt om te volgen is omdat ik mij voorgenomen heb om het zeer geheime recept van de Big John saus op internet te gaan plaatsen. De bouw van de nemesis aller burgers zal ik uiteenzetten en daarnaast zal ik alle geheimen prijsgeven die gepaard gaan met dit icoon. Ik leef inmiddels 10 jaar lang zonder Big John en vind dat zijn claim op de saus wel verjaard is. Ik ga vertellen waar deze burger vandaan komt, wie zijn fans waren, waarom dit blog artikelen waard is en bovenal hoe jezelf nog kunt nagenieten van de talenten van dit orakel van de snackindustrie. Concurrenten hebben letterlijk zijn saus door TNO laten doorlichten (serieus!), maar uiteindelijk bleek ik zelf de enige te zijn die de code kon kraken. Bedrijfsspionage? Prostitutie? Wat heeft mij aangezet tot het nastreven van deze hommage en belangrijker nog; hoe komt het dat ik nog steeds eens per half jaar een vreetfestijn organiseer waarbij mijn gasten zich mogen kapot eten aan Big John burgers? Begrijpen doet u het nu nog niet, maar het licht zal binnenkort gaan schijnen. Hou dit blog in de gaten.


Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign