Dec
08
2008

Series; Six Feet Under

De tag ‘series’ in de zogenaamde ‘tag cloud’ hiernaast zal flink groeien de aankomende tijd verwacht ik. Ik ben een grote fan van series en zal ook met regelmaat iets posten hierover.      
Series zijn de nieuwe films. Films nemen je een uur of twee, drie mee als je mazzel hebt, series doen dat zo’n 20 afleveringen lang per seizoen. Voorheen was dit concept nog niet goed uitgewerkt en kenmerkten de meeste series zich door losse afleveringen met dezelfde hoofdpersonen. 24 was naar mijn mening de eerste grote pionier die dat anders deed. Alles achter elkaar kijken op dvd was een top ervaring en is dit dat in veel gevallen nog steeds.Ik volg 24, Prison Break, Lost, Heroes, Desperate Housewives, Grey’s anatomy, Scrubs, Private Practice, House, Battlestar Galactica, Stargate Atlantis, Californication en nog her en der wat. Ik heb alles gezien van the Sopranos, Alias, Star Trek, Rome, Deadwood, the 4400, Firefly, Jericho, Friends en nog veel meer wat ik me niet meer herinneren kan. Ik kijk alles op dvd en alles achter elkaar. Per week wachten op een aflevering zit er dus niet meer in voor mij en ik ben dan ook blij dat series het helemaal gemaakt hebben op dvd.  

Op dit moment ben ik bezig met Six Feet Under. Er zijn vijf seizoenen beschikbaar en ik heb er nu twee afgerond. Op dit moment ben ik even gestopt met deze serie, omdat het me een beetje te saai werd. Op zich is 6FU een uitstekende serie.
De acteurs zijn briljant, het gegeven van een begrafenisonderneming is ook sterk en de over het algemeen sombere sfeer waarin het geheel zich afspeelt is sterk neergezet. Aanvankelijk was ik tevreden over deze serie, die eerder tot doel heeft je na te doen denken over het leven, dan je met een feel good ervaring de volgende aflevering te laten kijken. Gewoon even anders dan anders, deze serie. Niet voor vier afleveringen achter elkaar, maar gedoseerd twee afleveringen per avond is prima te behappen.

Probleem wat de serie echter heeft, is dat de hoeveelheid hoofdpersonen te klein is. Waar het in het eerste seizoen nog niet echt opvalt, begon me in het tweede seizoen echter het gevoel te bekruipen dat het toch teveel van hetzelfde werd. Aan het einde van het tweede seizoen was ik er even helemaal klaar mee. De vriendin van de hetero broer hangt me vanaf aflevering 1 de keel uit en als de plot ontwikkelingen om haar heen in seizoen 2 dan ook nog eens helemaal van de wereld zijn, is het klaar.

Zoiezo is het iets teveel van de hak op de tak springen in het hele tweede seizoen. De hetero broer zelf heeft een aandoening in zijn hoofd, maar dit wordt niet sterk uitgewerkt en dat irriteert. De relatie tussen de homo broer en de zwarte agent is af en toe echt bizar en de zus van de broers maakt ook te vreemde sprongen in haar karakterontwikkeling. Nee, het zit me even niet lekker en daarom maar terzijde gelegd. Voor nu althans, want een serie die het vijf seizoen uitgehouden heeft moet toch iets goed gedaan hebben lijkt me. Binnenkort weer verder dus.

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign