Dec
19
2008

Series; Rome

Ik had de serie Rome een aantal maanden liggen voordat ik het in de DVD speler stopte. Een soort natuurlijke weerstand had ik tegen de ogenschijnlijk zware kost die het met zich mee zou brengen. Het zou alleen maar een zware acteerserie zijn zonder actie en dat stond me onbewust toch tegen. Volledig onterecht zo bleek, want de serie is fantastisch. Helaas kende Rome slechts twee seizoenen. Aanvankelijk zou er slechts 1 seizoen gemaakt worden, maar het bleek dermate populair, dat een tweede overwogen werd en uiteindelijk gemaakt is. De reden waarom de serie uiteindelijk niet verder kwam dan twee seizoenen valt niet moeilijk te raden; kosten. Torenhoog moeten ze geweest zijn, want de authenticiteit spat van het scherm af. 

Het is een prachtige serie geworden en dat heeft met meerdere oorzaken te maken. Allereerst dus de setting. Fantastische landschappen, zeer getrouwe aankleding en een prachtige set. De serie speelt zich af in een omgeving die je op blijft vallen en dat is een aanzienlijke prestatie. Het decor went niet. 

Ook inhoudelijk klopt de serie aan alle kanten. De personages zijn goed neergezet. Zeer sterke acteurs zijn aangetrokken die absoluut allemaal uitstekend gecast zijn in de rol die ze hebben. Lucius Vorenus en Titus Pullo zijn daarbij twee absolute uitschieters vind ik zelf. Het politieke steekspel aan de ene kant en het leven van de ‘gewone’ man aan de andere kant zorgt voor een uitstekende balans die je de serie in 1 adem uit doet kijken. Tel daarbij op dat het een vrij expliciete weergave is van het leven uit die tijd (veel sex, geweld grof uitgebeeld en een duidelijke rol voor het eergevoel van de Romein) en het plaatje is compleet. Absoluut een serie om te bekijken en een van de beste die ik in 2008 zag.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign