Dec
13
2008

Series; Californication

Zoals eerder verteld ben ik een groot liefhebber van series. Een pareltje dat benoemd moet worden is de vrij jonge serie Californication.

De hoofdrolspeler is David Duchovny, niet onbekend door de rol van Fox Mulder uit the X-files.

Voor iedereen (inclusief mijzelf) die zich afvroeg of hij ooit nog van het stoffige imago van Mulder af zou komen; JA.

Hij is als Hank Moody de vleesgeworden womanizer in deze serie, die met snelle dialogen en de nodige brutaliteit met iedere vrouw de koffer induikt die hij krijgen kan. Da’s de ene kant en verklaart de 16 jaar en ouder rating van de serie. De andere kant is dat hij nog steeds waanzinnig gek is op zijn ex-vrouw. Doordat ze samen een kind hebben, ontmoeten ze elkaar zeer regelmatig, waarbij Hank Moody het niet kan laten om de nieuwe vriend van zijn ex totaal af te zeiken. Een man op de top van zijn midlife crisis, totaal verbolgen over ieder facet in zijn leven en dat gaat gepaard met de nodige zelfhaat, die uitstekend neergezet wordt door Duchovny. De rol blijkt hem op het lijf geschreven. 

De dialogen en gebeurtenissen zijn snel en scherp. De serie heeft een hoop in zich vind ik en het is de leukste nieuwe serie waarmee ik dit jaar geconfronteerd werd. Ik heb op dit moment alleen seizoen 1 gekeken aangezien seizoen 2 nu nog loopt en ik alleen seizoenen kijk die ik achter elkaar in mijn eigen tempo kan doorlopen. Zien die serie! Top!

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign