Dec
08
2008

Rutte op glad ijs

De man die de afgelopen maanden angstvallig zijn mond hield tijdens de ontwikkelingen van omvallende banken, falende marktwerking en slecht ondernemerschap door bankiers, kruipt weer uit de loopgraven. Mark Rutte spreekt in een stuk in het Financieele Dagblad over het falen van de Nederlandse overheid, zo bericht onder andere de Telegraaf

Nu heb ik me de afgelopen maanden vaker afgevraagd waar Rutte uithing, maar dat hij uiteindelijk deze strategie kiest is naar mijn mening niet slim. Niemand weet de uitkomsten van deze nooit vertoonde crisis en een heleboel mensen zijn over het algemeen heel tevreden over het optreden van de overheid tot op heden.

Om dan op deze eenvoudige wijze trachten te scoren is niet verstandig. De overheid zou verkeerde keuzes maken in het uit het slop trekken van de economie volgens Rutte en volgens hem zou vooral de kredietverlening op gang gebracht moeten worden de aankomende tijd.

Afgezien van politieke visies, macro economische gezichtspunten en alle andere overstijgende werkelijkheden vraag ik me af wat het nut is wat onrust zaaien op dit moment. Waarom nu proberen je punt te maken terwijl heel Nederland zijn hart vasthoudt? Waarom nu alweer insteken voor de zoveelste ‘zie je wel’ houding tijdens de volgende verkiezingsperiode? Waarom kunnen we niet met zijn allen eens even kijken hoe de zaken zich ontwikkelen, hopen dat er niet teveel gezinnen financieel stuk gaan onder deze omstandigheden en ons daarna pas weer bezig houden met electoraat? Waarschijnlijk een ijdele gedachte.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign