Dec
07
2008

Crisis; Huizenprijzen 1

Vandaag een interessant artikeltje in de Telegraaf. Een makelaar in het Drentse Vlagtwedde laat vastleggen in de koopovereenkomst dat er gedurende drie jaar lang de rente aan de kopers betaald wordt over deze woning. De makelaar tracht ongetwijfeld hiermee de recessie het hoofd te bieden en op die wijze de koop te veraangenamen. Tja. Nu heb ik er vertrouwen in dat deze woning zo weg is en dan niet zozeer door deze constructie, als wel doordat de Telegraaf deze woning promoot. Mijn schoonmoeder heeft op dit moment ook een huis te koop staan in deze prijscategorie, dat zij erfde van haar onlangs overleden moeder.

Geen hond die er naar komt kijken inderdaad en de makelaar heeft nu sinds vorige week erop aangedrongen om de prijs met 10% te laten dalen. Praat je toch al over € 40.000. Zou zo’n constructie zoals die uit de Telegraaf soelaas bieden? Ik denk persoonlijk van niet. Niemand weet hoe lang de recessie zal duren en als je drie jaar zonder rente uitgaven zit, maar vervolgens het vierde jaar moet gaan betalen ben je tijdens een recessie nog steeds aan de beurt. Denkt Jan Modaal. Ik vermoed dat mensen op dit moment eerder voor een huis kiezen dat € 50.000 minder waard is, dan dat zij kiezen voor € 50.000 rente korting. Het blijft toch emotie.

Je zou ook kunnen stellen dat het huis gewoon € 50.000 minder waard is dan dat er op het prijskaartje staat, maar dat de verkoper die prijs niet wil hanteren. Via zo’n schijnconstructie de publiciteit opzoeken blijkt dan helaas weer te werken. Leuk voor die huizenverkoper van het artikel, vervelend voor alle huisbezitters. Die lezen namelijk 1 ding; ‘Net als in de rest van het land, ligt ook in Drenthe de huishandel op zijn gat’ en ‘ingezakte woningmarkt’. Maar goed, daar moet je Telegraaf voor heten.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign