Dec
18
2008

Kattenbak

 Ik ben niet echt lui aangelegd, al zeg ik het zelf, maar toch zijn er van die klusjes waar ik niet bepaald blij van word.

Zo is het telkens terugkerend ritueel van het verschonen van de kattenbak nou niet iets waar ik op zit te wachten. Niet dat het erg is of zo, maar om de een of andere reden stel ik het altijd net iets te lang uit. Daarnaast is het ook elke keer weer een hoop gesjouw als er nieuwe korrels gekocht moeten worden. Zo’n zakje van 5 kilo is zo leeg en dus kies ik meestal voor een grotere zak. Gezien het feit dat ik meestal op de fiets boodschappen doe, valt het niet mee om dat spul in huis te krijgen.

Onlangs ontdekte ik per toeval een nieuwe service: KattenGemak. 

Deze firma levert elke twee weken een schone kattenbak aan huis en neemt de vuile meteen weer mee. Ik hoef dus nooit meer de bak te verschonen en ook geen zakken grind meet te sjouwen. Ideaal!

Ik had in het begin wel twijfels of eens per twee weken wel genoeg zou zijn, maar de bak wordt geleverd met een flinke laag grid er in, niet zo’n armetierig laagje als ik zelf altijd gebruikte. De samenstelling van de door hun gebruikte vulling is bovendien zodanig, dat mijn kat het er wel twee weken op kan volhouden.

Wel schep ik soms de drollen er nog uit, zodat het er allemaal mooi schoon uit blijft zien. Dat geeft me toch een iets beter gevoel. 

Overigens worden de gebruikte korrels door het bedrijf gerecycled tot meststof, die weer gebruikt wordt door plantenkwekers. Ik doe zo dus ook nog iets goed voor het milieu. 

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun site.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign