Dec
24
2008

Het probleem van Joling

Nu de strijd tussen Gerard Joling en Gordon (wat is zijn voornaam eigenlijk?) enigszins geluwd is, is de tijd rijp om de balans eens op te maken in de truttige strijd tussen de twee polder iconen. Feit is dat ik de roddel actualiteiten nauwelijks volg. Soms zap ik langs RTL boulevard en blijf ik hangen bij dit goed gemaakte, maar inhoudelijk overbodige programma. Daar krijg ik mijn nieuws dus niet structureel van. Nee, het nieuws over het probleem tussen de twee kwam naar mij toe via mijn lijfkrant NRC Next. Nu is NRC Next over het algemeen een inhoudelijk sterke krant met een redelijk kritische redactie. Dat de voortgang omtrent de ‘running gag’ Joling versus Gordon ook die krant (en alle andere main stream media) haalde, was simpel; de deelname aan het Eurovisie songfestival kwam in de knel.

De Toppers zouden namelijk niet meer met zijn drieën verschijnen. Joling wilde niet meer. Althans, dat is hetgeen het nieuws gehaald heeft. Op het moment dat je dat soort ‘nieuws’ leest tussen de bomaanslagen, moord en doodslag door dan denk ik maar 1 ding; sodemieter toch op! De twee relnichten verkochten talloze dvd’s van Gordon en Joling over de vloer, trekken veel kijkers bij hun optredens en programma’s, zijn in talloze shows graag geziene gasten en zijn op intense wijze in de boezem van de Nederlandse bevolking opgenomen. Wat overigens gezien de uitgesproken homosexualiteit in extremis ook nog een behoorlijke prestatie is. Maar nee, het is niet voldoende. De verantwoordelijkheid van een bekende Nederlander zijn, prevaleert niet boven het relgedrag binnen een voorheen vriendschappelijke relatie. On-ge-looflijk. 

Zonder de ‘fans’ bestonden de heren niet. Werden er geen zalen uitverkocht en konden ze geen dikke auto rijden. In plaats van de fans met wat respect te behandelen en de drol door te slikken als de heren de samenwerking niet zint, wordt er openlijk ruzie gemaakt in de burelen van de Nederlandse media. Als wij het samen niet kunnen vinden, dan moet de hele Nederlandse bevolking daar maar voor bloeden. Zoiets. Geen Eurovisie songfestival. Lekker puh. Zoiets. 

Nee, wees dan consequent en haal al je dvds uit de schappen. Sterker nog, verwijder al het materiaal dat ooit samen gecreëerd is door de twee. Verstuur iedereen die ooit naar de Toppers in concert is geweest een excuusbrief waarin staat dat die gezellige sfeer een farce was en dat ze allemaal beet genomen zijn. Doneer je inkomsten aan een goed doel en scheer je haar eraf. Nee wees dan een echte kerel Joling. Maar goed, daar ligt waarschijnlijk precies het probleem.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign