Dec
28
2008

Ervaringen met een filmzolder 2

Okee, het was misschien een beetje over de top. Misschien iets te ver gezocht. Ik heb eerder over mijn filmzolder verteld in deze post. 

Afgelopen weekend hebben we het geprobeerd, maar zijn we jammerlijk gefaald; alle drie de extended editions van Lord of the Rings kijken. Achter elkaar. Ruim drie en een half uur per stuk, dus met pauzes erbij voor de noodzakelijke doorbloeding en ter voorkoming van teveel spier afbraak zo’n 12 uur kijk plezier in totaal. We begonnen echter te laat en waren kansloos. 

Is LOTR een serie die je ook uren achter elkaar blijft boeien was de eerste vraag die in mij opkwam, toen ik het verzoek kreeg van wat vrienden om een avond te beleggen met deze wanstaltige invulling ervan. Ik bedoel, wie is er zo gek om zichzelf vrijwillig 12 uur lang op te sluiten? Word je er niet knettergek van? Nee is het antwoord daarop. Ook achter elkaar blijft LOTR een fenomenale trilogie en verveelt geen seconde. Nu helpt het enorm dat de beleving aan die van de bioscoop grenst met een 100 inch scherm en Dolby Digital om je heen. Je ziet dingen die je in de bios niet zag, je zit er dichter op en je hoort meer, veel meer dan je deed. 

Zoals gezegd begonnen we te laat en wel om 19.00 ‘s avonds pas. Dan is de eerste film om 23.00 afgerond en de tweede rond 3.00. Doorgaan tot 7.00 zou een ‘all nighter’ betekenen en zou de zondag sterk verkorten. Ondanks dat we nog zeker zin hadden in een derde deel, hebben we toch besloten om het niet te doen. Toch is het leuk om te concluderen dat zo’n fantastische serie als LOTR blijft boeien ondanks alles. Ik heb ze meerdere malen gezien, maar je blijft kijken. Daarnaast ben ik erachter dat een intensere beeldervaring absoluut kan leiden tot meer kijkplezier. Is het nou allemaal wel nodig, dat grote scherm en dat geluid en alles, vroeg de mooie vriendin dan. Verleden tijd echter, want nu zit ze zelf ook met vriendinnen op zolder. Aanschaffen dus mannen, want het werkt!

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign