Dec
14
2008

Ervaringen met een filmzolder 1

Als groot liefhebber van films in de eerste helft van mijn leven en grote fan van series in de tweede helft, kun je je afvragen waar je het beste zulk visueel vermaak op kunt bekijken. Vorige maand heb ik mijn ultieme kijkwens eindelijk volledig vervuld. Op de zolder van de doorzon eensgezinswoning van mij en mijn vriendin heb ik een filmzolder ingericht. Het knapste aan apparatuur dat de metroman met een relatie aan kan schaffen op dit moment is aanwezig. Aangezien zich steeds meer uren voltrekken in die kamer dacht ik van; laat ik die kamer zelf eens hier introduceren. 

Ik ben dik tevreden met mijn 100 inch scherm, wat automatisch naar beneden komt op het moment dat de HD beamer aan de andere zijde van de kamer (met dubbele dakkapel) aangezet wordt.

De PS3 zorgt voor het broodnodige HD signaal en ik heb bijvoorbeeld gisteren mezelf maar eens getrakteerd op de Blu-Ray The Dark Knight. Het is immers de feestmaand en er mag genoten worden. Het geluid Dolby Digital via de Harmon Kardon over de vijf boxen op oorhoogte, de slaapbank van de Ikea in de juiste lounge stand en bankhangen maar. Mijn vriendin die met gezonde tegenzin zo’n kleine € 3500 in die kamer gestort zag worden, drong laatst zelf nog aan op een koelkastje. Beeldschoon EN ze snapt hoe de prioriteiten liggen. 

De alles verduisterende gordijnen complementeren de zaak op zo’n manier dat er dag en nacht met nul lux gekeken kan worden (nul lux = volledige verduistering) en iedereen snapt dat ik er warmpjes bij zit.

Is de hele investering het waard geweest? Tja. Goede vraag. Ik ben er nog niet zover in dat ik precies weet hoeveel uren ik daar nu exact doorbreng, maar feit is wel dat van al die zaken ‘die je ooit nog wel eens had willen doen’ , dit van mijn lijstje afkan. WAT een ervaring. Ik kan iedereen van harte aanbevelen in ieder geval ooit eens zo’n combinatie neer te zetten, want het levert je A 50 vrienden extra op en B weet je pas echt wat film kijken is. Ik ging naar de bioscoop, maar doe dat nu niet meer. Nee, in plaats daarvan downloaden we een film, zetten we die op de externe harde schijf van de Airport Extreme (draadloos modem), trekken we hem over naar de PS3 op zolder en kijken we onze ogen uit. Je eigen pauzes, je eigen geluidsvolume en daarnaast is zowel beeld als geluid scherper. Overigens is dat HD op 100 inch echt belachelijk scherp. De eerste Blu-Ray die ik kocht was Earth, die ook op HD opgenomen is (de meeste Blu-Rays zijn van DVD geboost naar HD formaat) en ik moet zeggen; knappe film. 

Binnenkort meer over wat je met zoal met een filmzolder kan doen.

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress | LeraDesign