Dec
16
2008

De site die nooit verveelt

Er zijn maar weinig sites die zo goed mijn aandacht hebben weten te behouden de afgelopen jaren als die van Postsecret. De super eenvoudige site van bedenker Frank is en blijft geniaal. Laat iedereen zijn eigen (papieren) briefkaarten via de post naar je toe sturen en zet deze op je website. Interessant worden ze doordat iedereen op die briefkaarten zijn diepste geheimen noteert. Anoniem en soms ronduit schokkend.

Met zo’n 200 miljoen getrokken bezoekers (stand december 2008) kun je niet anders dan respect hebben voor het enorme succes van de site. Met inmiddels vier uitgegeven Postsecret boeken, talloze conventies en weet ik niet wat allemaal nog meer is Frank volgens mij inmiddels behoorlijk binnen. Iedere zondagmorgen (Nederlandse tijd) post hij een nieuwe serie kaarten, maar -let op- haalt hij de oude van de week ervoor weer weg. Op die manier forceert hij de bezoeker iedere week terug te keren (of gebruik te maken van zijn RSS feed). Zijn stokpaardje van advertentieloos blijven wankelt echter en het blijkt maar weer dat iedereen -ook Frank- vatbaar is voor het grote geld. They made him an offer he couldn’t refuse.   

Dit viel er namelijk te lezen bij de kaarten van zondag 7 december

(A brief message from Frank; founder of PostSecret.)

I understand that you do not expect to see my words here so I will be as brief as possible. 

PostSecret needs your help. Unless a significant number of the four PostSecret books sell this season, I will need to accept some of the advertising offers I have previously rejected. 

In the four year history of this website, I have not had to make a direct appeal like this before, but I am desperate to keep paid ads off this website, I hope you feel the same way.

Please consider buying the four PostSecret books for yourself or as gifts. They are all available in hardcover from Amazon, Barnes and Noble, Borders or your favorite Independent bookshop.

Het is natuurlijk de opmaat voor advertenties op de site en dat is toch jammer. Niet zozeer dat er straks daadwerkelijk advertenties staan op zijn site, maar jammer dat de al vier jaar gepredikte belangeloosheid van zijn initiatief plaats moet maken voor old fashion GREED.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign