Dec
09
2008

De jacht naar een Eight Ball

 

 Ik MOET een Eight Ball. De zwarte bal met aan de ene kant een 8 en aan de andere kant een doorkijk schermpje met daarachter blauwe vloeistof waarin een achthoek drijft met wijze antwoorden, spreekt tot mijn verbeelding. 
Sinds gisteravond heb ik de jacht geopend. Ik keek een aflevering van Scrubs en toen werd er weer aan gerefereerd. Een opmerking in de trant van; ‘heb je je wijsheid vanuit een Eight Ball verkregen?’. Dan was daar weer die term; Eight Ball.

Dat ultieme Amerikaanse object dat symbool staat voor lotsbesteming. Ik wil ook schudden aan dat ding en mijn handelingen eens laten bepalen door de Eight Ball.
Omdat het kan.
Nu is een Eight Ball helaas een missie op zich ben ik achter. Marktplaats was too easy en niemand biedt hem daar aan. Ebay.nl? Helaas. Nee, ik ben veroordeeld tot de Amerikaanse Ebay, toen ik eenmaal bevestigd had dat Amazon.co.uk vanwege ’geografische redenen’ niet verscheept naar Nederland. Ik doe graag zaken met Amazon.co.uk, omdat ze meer hebben tegen een lagere prijs en de verzendkosten meestal niet te zwaar drukken op de zaak.
Maar goed, in geval van de Eight Ball ging dat sprookje dus niet op. Door naar Ebay.com, die wel een aantal Eight Balls aanbiedt, maar bijna niemand die die dingen verscheept naar Nederland.
Eindelijk iemand gevonden en die heb ik aangeschreven met de vraag wat zoiets moet kosten. De Eight Ball zelf is een peuleschil. Voor $5,99 is de Amerikaanse droom al in je bezit. De verzendkosten zullen wel een verveelvoudiging zijn vermoed ik. We wachten af. Wat wel leuk is om te vermelden is dat het product van Mattell zelf schijnt te zijn. De maker van He-man poppen en Barbie’s is ook de bedenker van de Eight Ball.
Overigens ligt er nog een missie op de plank,mogelijk nog moeilijker dan deze. Weleens gehoord van Rubik’s Magic?

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign