Dec
23
2008

De jacht naar een Eight Ball 2

 ’Ladies and Gentlemen… we’ve got him!’. Een aantal posts terug ben ik hier al eerder ingegaan op de Eight Ball. De jacht was geopend en heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn. 

Het zoeken naar de Eight Ball leverde flink wat werk op. Uiteindelijk bleek er maar 1 officiële Amerikaanse supplier te zijn die daadwerkelijk de Eight Ball verscheepte naar Nederland en wilde daar $ 9,99 voor hebben. Acceptabel lijkt het, totdat de verzendkosten werden geopperd; $ 25. Dat ging me te ver en ik heb daarna flink wat tijd op Ebay doorgebracht. Uiteindelijk bleek daar mijn leverancier te zijn. Atomic Enterprises Inc. vroeg $ 7,19 voor de Eight Ball zelf en $ 8 verzendkosten. Absurd laag. Dat bleek ook te laag, want enkele dagen erna kreeg ik nogmaals een PayPal order voor  $ 4,19. De $ 8 bleek niet alles te dekken voor verzending en er moest nog iets meer betaald worden. Maar goed, met een totaal van een kleine $ 20 zou de bal dan toch mijn kant opkomen.

Binnen vier werkdagen was hij er al! My precious! En het werkt. De bal is een stuk lichter als dat je zou denken. Ook al lijkt hij op een biljartbal en verwacht je dus wat gewicht, hij heeft de feel van een plastic bal zonder inhoud. De vloeistof neemt dus niet veel ruimte in binnenin de bal. Toch was hij wat groter dan ik had verwacht. 

De Magic Eight Ball dateert uit het jaar 1946. Met zijn 20 antwoorden die op alle vlakken van de icosahedron (20 hoek) beschreven staan, krijg je of een recht voor zijn raap antwoord, of een enigszins vaag antwoord op de ja/nee vraag die je stelt.

De mogelijke antwoorden;

As I see it, yes

Ask again later

Better not tell you now

Cannot predict now

Concentrate and ask again

Don’t count on it

It is certain

It is decidedly so

Most likely

My reply is no

My sources say no

Outlook good

Outlook not so good

Reply hazy, try again

Signs point to yes

Very doubtful

Without a doubt

Yes

Yes – definitely

You may rely on it

Er zijn dus tien positieve antwoorden, vijf negatieve en vijf zonder duidelijk antwoord. 

Hij staat bij mij in de kast beneden en heeft zijn nut al meerdere malen bewezen. Onlangs had ik een avond met familie en mijn moeder vond het nodig om de Magic Eight Ball te vragen of ze binnen vijf jaar nu eindelijk eens oma werd. Dit leverde een discussie op van twee uur. Job well done Eight Ball!

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign