Dec
30
2008

De ideale wijze van laagdrempelig contact

Een jaar of vijf, zes gebruik ik de site nu. Itsyourturn.com is voor mij een klassieker geworden in het onderhouden van contact. Het spelen van een spelletje, gecombineerd met een persoonlijke boodschap zorgt ervoor dat je vele kleine berichtjes over en weer kunt sturen (bij iedere zet 1). Daarnaast kun je je skills beoefenen ten aanzien van het spelen van schaak, slagschip, backgammon en wat allemaal niet meer. 

Het principe is eenvoudig. Je maakt een gebruikersnaam aan en zorgt ervoor dat de persoon tegen wie je wilt spelen ook een gebruikersnaam aanmaakt. Vervolgens nodigt de ene speler de andere uit en kun je kiezen welk spel er gespeeld gaat worden. Op het moment dat de ene speler een zet gedaan heeft (en een boodschapje erbij geschreven heeft) krijgt de andere speler automatisch een e-mailtje waarin staat dat het zijn beurt is om te zetten. Zo gaat dat over en weer totdat het spel voorbij is. Stel dat je 1 zet per dag doet (mijn gemiddelde), dan kun je je voorstellen dat je op vrij laagdrempelige wijze toch goed op de hoogte kunt blijven van het wel en wee van de ander. Daarnaast is het ook leuk om op basis van het spel zelf elkaar over en weer verwensingen te maken. Ik schroom er bij succes namelijk niet voor om mijzelf als winnaar te profileren ;-)

Itsyourturn is gratis en al kun je ervoor kiezen om een betalend lid te worden (wat een aantal privileges geeft), ik heb er tot op heden nog geen gebruik van gemaakt. Het is een eenvoudige, maar ideale opzet van een spelletje spelen online.

Written by Peter in: Miscelanious | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Powered by WordPress | LeraDesign